Den här märkliga lite krypande busken tycks inte behöva något alls. Växer gör den vilt runt hela Medelhavet i näst intill jordlösa skrevor i skoningslös hetta och torka. Med sina långa, fjära, lilavita ståndare svävar blommorna i blåsten – som den också tål.
Plantera vid behov om i ny kruka. Eftersom kaprisen utvecklar ett djupt rotsystem i naturen, bör krukan också vara djup. Använd kaktusjord och lägg ett lager lecakulor i botten av krukan. Öka vattningen allteftersom skotten visar sig, men ta det lite piano. Kaprisen är inte van vid för mycket vatten, men har till all lycka en inbyggd fuktmätare. När det blir för fuktigt i krukan bildas nämligen små, men för kaprisen ofarliga, vårtliknande ut- växter på bladen. När du minskar vattningen utvecklas nya släta blad igen. På sommaren ska du tänka Sicilien. Varmaste läget helt enkelt. Vänta med att lyfta ut krukan tills frostrisken är över. Vattna rejält när du vattnar och låt kaprisen torka ut mellan vattningarna.
Klipp ner hela busken på hösten. Ställ in före nattfrosten i ett frostfritt utrymme i en temperatur som helst överstiger fem grader. Vattna minimalt. Se bara till att krukan inte torkar ut helt. Vid förvaring inomhus på fönsterbrädan i söderläge vattnar du med förstånd, det vill säga i förhållande till hur mycket blad det finns på busken.